Hoboken Townhouse Renovation

THE REQUEST

Our Clients were ready to move to a new location in their city of Hoboken. This 2001 Townhome was only a few blocks away, however, it offered a courtyard for parking and additional living space – all hard commodities to come by in the city of Hoboken. This was the perfect new setting for our clients to move into. Their request was not only to update their home but create more functions. Both professionals wanted the flexibility of a personal work from home space on their 3rd floor that overlooked decks on either side. The 3rd-floor hall wall created a barrier not allowing light to flood through the room. The bathroom needed to be gutted and the Kitchen required a facelift. The floors, handrails, trim, doors, and decks all needed to be replaced. An outdoor kitchen space would be perfect for the 3rd-floor deck. The Living Room fireplace was awkwardly situated. They wanted to make it their own. At their prior Hoboken Residence, we renovated within their Contemporary aesthetic. For this new home, their design wish was to transform the traditional look to their style of Contemporary.

THE RESOLUTION

This Renovation included every square inch. The plan was to start at the top floor and remove the existing Bedroom wall to make for an Office. With the wall eliminated, natural light floods the room with a clear view of the Decks on either side. The front deck is where the outdoor Kitchen lives while the Courtyard deck is set up for a relaxing area with lounge chairs and planters. This deck is located over the Dining and Living Room which was elevated
pedestal system with a rubber roof beneath.

All doors throughout were replaced with TruStile doors and Emtek hardware. White custom cabinetry and Quartz for the Office made this space light and refreshing. The dark stain on the Hardwood floors created a rich and airy workspace. The treads on the stairs leading to the first floor were replaced and stained to match the flooring. New newel posts and handrails, and black metal balusters were installed throughout.

The Master and Guest Bathrooms were gutted. The walnut floating vanity across from the frameless shower enclosure made this newly renovated space a showstopper. The Master Closets house custom built-ins. The room adjacent to the Master Bedroom had dual capabilities. The quiet, comfortable study turns into a Guest Bedroom with a large double door closet. In the Kitchen, walls were removed to open the space to the Dining and Living Room areas.  The countertop waterfall.

An extra-wide countertop with Kitchen storage on one side and walnut built-ins on the other allows for a great space to engage with guests while cooking. The Guest Bathroom was completely gutted. The Living Room gas insert was originally located awkwardly in the corner. We relocated it and made it the focal point with an amazing marble surround and custom cabinetry with floating shelves. The Deck off of the Living Room was renovated with Trex decking and guardrails to bring the theme of the inside to the exterior.

Hoboken townhouse renovation 5 Hoboken townhouse renovation 4 Hoboken townhouse renovation 3 Hoboken townhouse renovation 2 Hoboken townhouse renovation 1